Tuica afumata .


" Ai mei, fiind munteni din judetul Prahova, sunt obisnuiti ca din cand in cand sa mai consume( la masa) cate un pahar de tuica (productie proprie).
Odata cu terenul pe care si-au construit casa de vacanta , ai mei parinti, au achizitionat si ceva teren extravilan cu pomi fructiferi - pruni si meriProductia anuala de prune este destul de mare , iar ei transforma surplusul de fructe in tuica.
Din când în când, angajatul povarnei (unde duc ai mei prunele fermentate pentru a le transforma in tuica) mai afumă licoarea traditionala romaneasca...
Drept urmare m-am gandit ca este bine sa scriu un mic articol de blog pentru cei care cauta in online remedii pentru tuica afumata .
Cum se repara tuica afumata?
1. Daca este cruda alegeti o ceapa pe masura gurii recipientului in care pastrati licoarea si intepeniti-o acolo - in loc de dop. Se va lasa asa o perioada mai lunga(ceapa se schimba daca se va inmuia si nu va mai sta intepenita in gura recipientului) - 6 saptamani. Sansele de reusita a acestei operatiuni sunt in proportie de 75 %. (...)  " [ continuarea AICI - link ]

Comments